Regulacja ilości miąższu
- Less: Jeśli lubisz sok z minimalną ilością miąższu, to mikrootwory zapobiegną jego przedostaniu się do soku.
- Normal: Szersze otwory pozwalają na przejście większej ilości miąższu do soku.
- More: Najszersze otwory zapewniają najwyższą zawartość miąższu w soku.
Dodatkowe zalety systemu OptimalSeal
Produkcja lodów sorbetowych
- Ustaw dźwignie systemu Optimal Seal do pozycji SORBET.
- Najpierw zamroź owoce na 8 godzin, a następnie pozostaw je w temperaturze pokojowej ≥ 20 ° C, tak aby można było łatwo je pokroić.
- Umieść pojemnik na miąższ pod otwór wylotowy miąższu i włącz urządzenie.
- Wykorzystaj mrożone banany, jeżyny, jagody, maliny, truskawki, arbuz, kiwi, mango, gruszkę lub brzoskwinię.
- Przestrzegaj instrukcji.
W przypadku wyciskania soku jabłkowego konieczne jest użycie wyłącznie wysokiej jakości twardych jabłek. W przeciwnym razie, kiedy będą one miękkie i dojrzałe, podczas przetwarzania powstanie znacznie gęstszy sok o konsystencji przecieru (i większej zawartości błonnika).